the Blog

Kataisella on edelleen mandaatti muodostaa uudistajien hallitus

perjantai, 03.06.2011 klo 18:37/ Antti Hautamäki

Ei hallituksia voida muodostaa millään voittajat vastaan häviäjät asetelmalla. Kysymys on aina siitä kuka saa eduskunnan enemmistön luottamuksen puolelleen. On luonnollista että suurin puolue yrittää ensin. Kataisella on edelleen tämä mandaatti.

 

Mielestäni hallituksen muodostamisen haaste on löytää sellainen toiminnallinen linja, joka vie Suomea eteenpäin. En usko, että Kaitaisen johtama vasemmistohallitus olisi ollut kestävä ratkaisu. Ratkaisun täytyy löytyä vaihtoehdosta uudistajat vastaan menneisyyden puolustajat. Kataisen haaste on nyt löytää sellainen kokoonpano, joka haluaa uudistaa Suomea. Tehtäviä on paljon:

Kuntarakenne

Palvelut

Yrittäjyys

Verotus

Innovaatiot

Eurooppalaisuus 

 

Jos Katainen epäonnistuu, niin sitten kokeillaan jarruttajien joukkoa eli vasemmistoa ja perussuomalaisia. Äänestät odottavat selkeitä valintoja ja johdonmukaista politiikkaa. 

Kysymyksiä on paljon

Mihin leihiin keskusta on hakeutumassa?

Haluaako vihrät olla vasemmistopuolue?

Voi olla että vihreiden ja keskustan tulevaisuus on kiinni siitä, minkä valinnan ne tekevät. Olisiko kummallakin optiona olla keskellä. Vai vetääkö vasemmisto puolelleen, jolloin puolueiden identiteetti hämärtyy.

 


(c) 2007-2011 sustainableinnovation.fi | kestavainnovaatio.fi