the Blog

Jos Katainen epäonnistuu, annetaan Soinin yrittää

tiistai, 07.06.2011 klo 20:11/ Antti Hautamäki

Kyllä nyt on vaikeaa saada aikaan enemmistöhallitusta. Maanhan tarvitaan pian toimintakykyinen hallitus, se on selvää. Katainen sai tiistaina eduskuntaryhmien vetäjiltä mandaatin jatkaa tunnusteluja perjantaihin saakka. Keskustan ilmoitus olla mukana hallitusneuvotteluissa on vastuullinen ele.  

 

Vihreiden vetäytyminen on taas osoitus puoleen linjan horjuvuudesta ja joukkojen epäyhtenäisyydestä. Onko se myös liputusta vasemmistolaisuuden puolesta? Näin meillä on kolme vasemmistopuoluetta eduskunnassa ja kaikki hyväksyvät vihreät perusarvot. Joku näistä kolmesta puolueesta tulee merkittävästi kutistumaan seuraavissa vaaleissa. JA se joka kutistuu ei luultavasti ole demarit!  

Hätä saada maahan hallitus ei saa kuitenkaan peittää alleen vielä tärkeämpää kysymystä: minkälaisella politiikalla maa selviää edessä olevista haasteista. Kasaamalla väkisin enemmistöhallitus välittämättä ohjelmasta johtaa todella kestämättömään tilanteeseen, jossa hallitus on heikko ja toimenpiteet riittämättömiä. Siksi pidän Soinin ottamista mukaan Kataisen hallitukseen erittäin huonona politiikkana.

Perussuomalaiset eivät ole esittäneet mitään toimenpiteitä Suomen elinkeinorakenteen uudistamiseksi ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi. EU:n vastaisuus eristää maan muusta Euroopasta ja tuomitsee meidät syrjäisyyteen. Miten tämä sopii yhteen Kataisen lupaaman vastuullisen Eurooppa-politiikan ja uusien työpaikkojen luomisen kanssa?                                

Kuka saa tunnustelijan roolin, jos Katainen epäonnistuu?

 Lehdistö pitää Jutta Urpilaista itsestään selvänä vaihtoehtona. Mitä jos annetaan Soinin yrittää muodostaa hallitus. Sitten todella nähdään, mihin Soinin ohjelmalla ja porukalla päästään. Ketkä asetetuvat soinilaisten jarruttajien leiriin ja ketkä taas ajavat uudistuksia.

 

Henkilökohtaisesti en toivo Soinin onnistuvan, mutta jos hän saisi hallituksen kokoon, niin näkisimme mihin ”voittajat” pystyvät. Itse en ennusta tällaiselle hallitukselle pitäkää ikää. Mutta voisi olla "reilua" antaa hänelle tunnustelijan rooli.  Millä perusteella antaisimme Urpilaiselle tunnustelijan manadaatin? Demarit hävisivät paikkoja eivätkä ole edes isoin puolue. Kyllä seuravaa vuoro kuuluu Soinille.

Mutta sitä ennen pidän peukkuja Jyrkin puolesta.


(c) 2007-2011 sustainableinnovation.fi | kestavainnovaatio.fi